artikel

‘Nieuwe visie op de functie van groenteconserven

Events

‘Nieuwe visie op de functie van groenteconserven

Bonduelle boekt een fantastische overwinning in de categorie Kruidenierswaren overig. Vorig jaar op plaats 9, nu overtuigend winnaar, maar Bonduelle zat in eerdere jaren al vaker dicht aan de top.

General manager Arno van Dongen: ‘Twee zaken zijn belangrijk voor ons succes van dit jaar. In 2012 hebben we onze nieuwe visie op de categorie ontwikkeld en geïmplementeerd bij de belangrijkste retailers. Daarnaast hebben we voor een belangrijk deel van ons assortiment een nieuwe technologie doorgevoerd, waarmee we de kwaliteit sterk hebben verbeterd. Veel van onze producten bereiden we niet meer in water, maar met stoom, waardoor smaak, kleur en textuur veel beter zijn. Tegelijk zit er ook minder water in de blikken, waardoor we een sterk voordeel boeken in onze carbon footprint.

’Bonduelle scoort in het Industributie-onderzoek  vooral sterk op besluitvaardigheid en leveringsbetrouwbaarheid, twee concrete aspecten waaraan de retail veel heeft. Van Dongen: ‘We werken met een relatief klein team, dat autonoom kan opereren. We kunnen snel beslissen en snel met de klant tot de kern komen. In supply chain hebben we de organisatie versterkt en ons sterk gericht op foutloos leveren en factureren.’ ‘In onze nieuwe visie op de categorie onderscheiden we basisgroenten en groenten als component in een samengesteld gerecht. Dat laatste is een hard groeiend segment,waarmee we veel meer inspiratie bieden aan de consument en een betere marge voor de retail genereren. Daarmee veranderen we de functie van groenteconserven. In 2013 zal dit segment zeker nog verder doorgroeien.’

Reageer op dit artikel