artikel

Programma Buurtsupermarkten

Events

Programma Buurtsupermarkten

De Verkiezing Buurtsupermarkt van het Jaar 2010 bestaat uit 3 fasen. Elke fase bestaat uit verschillende beoordelingsrondes. Na elke fase gaan de beste buurtsupermarkten door naar de volgende fase.

Fase 1 (Selectieronde); september in week 36 t/m 38
Fase 1 start in september. Alle ingeschreven buurtsupermarkten worden op twee momenten onaangekondigd beoordeeld. Eén keer door een duo provincieambassadeurs en één keer door de eigen consumenten. De consumenten worden in de winkel aangesproken door een enquêteur. Deze deelt op één dag aan de klanten vragenlijsten uit. De consumenten beoordelen vervolgens de winkel en geven de scores door. Als dank voor de medewerking ontvangen de consumenten een presentje.
 
Na deze twee beoordelingen gaan de beste 15 buurtsupermarkten van Nederland door naar de volgende fase. De afgevallen buurtsupermarkten ontvangen een juryrapport met de uitkomsten van de juryrondes uit de eerste fase.
 
Fase 2; oktober en november vanaf week 41
De 15 buurtsupermarkten beginnen allen met een schone lei. In de tweede fase worden ze nog tweemaal beoordeeld. De beoordelingsgroepen zijn: mysteryshopper en vak- en ondernemersjury. Deze twee groepen beoordelen de supermarkten in oktober en november. De mysteryjury is onaangekondigd. De vak- en ondernemersronde is aangekondigd, omdat hiervoor de ondernemer/bedrijfsleider aanwezig dient te zijn. De dagen waarop de buurtsupermarkten worden beoordeeld, worden door de provincieambassadeur bepaald en gecommuniceerd met het Secretariaat Supermarkt van het Jaar. 
 
In januari gaan de 5 beste buurtsupermarkten door naar de derde en laatste fase van de verkiezing. De afgevallen buurtsupermarkten ontvangen een juryrapport met de uitkomsten van de juryrondes uit de tweede fase. 
 
Fase 3 (Finaleronde); januari en februari vanaf week 1 t/m week 8
In deze derde fase beginnen alle 5 buurtsupermarkten wederom met een schone lei. De buurtsupermarkten worden allen nog tweemaal beoordeeld. Eenmaal door de provincieambassadeurs en eenmaal door een topjury. Alleen de topjury wordt aangekondigd, omdat het bij deze ronde van belang is dat de ondernemer/ bedrijfsleider aanwezig is. Alle 5 finalisten worden uitgenodigd voor de finalemiddag.

Finalemiddag
 
De finalemiddag wordt dit jaar gehouden op dinsdag 23 maart 2010.
Naast de 5 Buurtsupermarkten, die tot de laatste fase zijn doorgedrongen, worden ook de finalisten van de Supermarkt van het Jaar verkiezing uitgenodigd voor de finalemiddag.
Uit deze 5 Buurtfinalisten komt de overallwinnaar naar voren. Zij ontvangen allemaal een eindrapportage met de oordelen van de jury.
 

Titels en prijzen
 
Op de finalemiddag wordt de overallwinnaar ‘Beste Buurtsupermarkt van het Jaar 2010’ gehuldigd.
Tevens zullen naast de supermarkten ook de buurtsupermarkten meedingen naar de stimuleringsprijs ‘Nederland Schoon’.
 
Alle aanwezigen op de finalemiddag krijgen een persoonlijke onderscheiding.
 
Bij de verkiezing zijn titels te verdienen. Maar naast deze felbegeerde titels ontvangen de winnaars ook andere prijzen. Naast een beker en een oorkonde ontvangt de nummer 1 als Beste Buurtsupermarkt van het Jaar 2010 ook een geldprijs, namelijk € 1.500.

Reageer op dit artikel