nieuws

Unilever verzoent zich met Kaufland

Buitenland 3240

Unilever verzoent zich met Kaufland
(c) Wikimedia Commons

NECKARSULM – Unilever hervat na een jaar de leveringen aan de Duitse keten van hypermarkten Kaufland.

Het Nederlands-Britse Unilever botste vorig jaar publiekelijk met Kaufland over de inkoopvoorwaarden, wat uiteindelijk leidde tot het volledig verbreken van de banden tussen de partijen. Volgens het Duitse vakblad LebensmittelZeitung hebben gesprekken nu geleid tot een verzoening en een hervatting van de leveringen.

480 producten uit het assortiment

Volgens het blad heeft vooral Kaufland problemen gehad door het uit het assortiment verdwijnen van 480 producten onder merken als Knorr, Pfanni, Bertol, Unox, Lipton, Ben & Jerry’s, Axe en Dove. Voor Unilever betekende het ook een tik voor de omzet, maar dat werd gezien de gebrekkige winstgevendheid van de Duitse keten als afnemer voor lief genomen.

Kaufland vertegenwoordigde €300 miljoen aan waarde

Kaufland zou een volume van €300 miljoen vertegenwoordigen. De keten is niet alleen in Duitsland actief, maar ook in veel andere landen. Het bedrijf is een zusteronderneming van Lidl binnen de Schwarz Gruppe. Bij Kaufland waren nog wel Unilever-merken te koop, maar die werden ingekocht via andere partijen binnen het internationale inkoopverbond Markant.

Producten gaan geleidelijk instromen

Het zal volgens LebensmittelZeitung nog enige tijd duren voor de Unilever-producten weer volop in de schappen liggen. In het afgelopen jaar heeft Kaufland alternatieve producten opgenomen. Beide partijen tonen zich tevreden over de bereikte nieuwe overeenkomst.

Reageer op dit artikel