nieuws

Mexico steunt rechtszaak tegen Walmart

Buitenland 315

MEXICO-STAD – De Mexicaanse regering steunt tien landgenoten die de juridische strijd aangaan met Walmart.

Mexico steunt rechtszaak tegen Walmart
Foto: Shutterstock

Aanleiding van de rechtszaak is een schietpartij in augustus in een Walmart in El Paso, een stad aan de Amerikaans-Mexicaanse grens in Texas. Daar schoot een, volgens Amerikaanse media, vermoedelijk blanke nationalist 22 mensen dood, onder wie acht Mexicanen.

Noodzakelijke maatregelen

Volgens de eisers had Walmart de veiligheid in de winkel beter op orde moeten hebben. ‘Het doel van de aanklachten is om het bedrijf verantwoordelijk te stellen voor het achterwege laten van noodzakelijke maatregelen om zijn klanten tegen de aanval te beschermen’, zegt het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Terroristische aanval

Volgens het ministerie zoeken de eisers, dat zijn nabestaanden en overlevenden, geen gerechtigheid voor zichzelf, maar streven ze naar het verhogen van de veiligheid voor anderen. Mexico heeft de schietpartij veroordeeld als een terroristische aanval. De 21-jarige schutter, Patrick Wood Crusius, vertelde de politie dat hij zoveel mogelijk Mexicanen probeerde te doden.

Reageer op dit artikel