nieuws

Jumbo Pelt veel goedkoper dan Jumbo Budel

Buitenland 5340

Jumbo Pelt veel goedkoper dan Jumbo Budel
Jumbo opent zijn eerste vestiging in België.

PELT – De eerste vestiging van Jumbo in België is 17 procent goedkoper dan de dichtstbijzijnde vestiging van de formule in Nederland, de supermarkt van de formule in Budel.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop dat aan beide kanten van de grens een winkelkar vulde met dezelfde vijftig producten. Het gaat daarbij om een mix van vers, A-merken en thuismerken. In Pelt betaalden de onderzoekers €124 en in Budel €145, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De Jumbo in Budel is eigendom van franchiser Will Hesselberth

Opvallend prijsverschil Jumbo België en Jumbo Nederland

‘Een prijsverschil van bijna 17 procent. Hoewel altijd beweerd wordt dat winkelen in Nederland goedkoper is, zo wordt woordvoerder Simon November van de organisatie geciteerd. Dat gaat dus voor de regio Pelt niet op. ‘We wisten dat Jumbo met scherpe prijzen zou komen, maar dit is een opvallend verschil. Op die manier wordt de concurrentie, zoals bijvoorbeeld Colruyt, gedwongen om ook lager te gaan.’

Supermarkten liggen 13,8 kilometer uit elkaar

Volgens Google Maps is de afstand tussen de twee Jumbo-vestigingen 13,8 kilometer, wat een rit van 21 minuten betekent. Jumbo-supermarkten in de grensstreek krijgen vaak een deel van hun klandizie van over de grens. November denkt dat het prijsverschil te maken heeft met de verschillende prijslijnen zoals Jumbo die voert. ‘Wat betekent dat men de prijzen verlaagt als ook de concurrentie scherper gaat in een bepaald gebied. In Pelt is er heel veel concurrentie, de prijzenoorlog is gestart. De strijd om de consument is begonnen.’

Test-Aankoop maakt zich zorgen over kwaliteit

Daarbij maakt Test-Aankoop zich zorgen over de kwaliteit van de producten en kondigt aan daar extra aandacht aan te gaan besteden. ‘Coca-Cola blijft Coca-Cola en Dash blijft Dash, maar garnaalsalade… de kans bestaat dat daar binnenkort meer mayonaise dan garnalen in zit. Daarom moeten we in de toekomst toch meer op kwaliteit gaan controleren.

Reageer op dit artikel