nieuws

Jumbo België richt pijlen op Genk en kust

Buitenland 4023

Jumbo België richt pijlen op Genk en kust
Jumbo (rechts) en AH pal naast elkaar in Pelt

VEGHEL – Jumbo wil volgend jaar ook winkels openen in Genk en het gebied Brugge – Oostende.

Dat vermoeden ontstaat door vacatures die eerder deze week werden geplaatst op de website jumbowerkt.nl. Jumbo zoekt niet alleen naar mensen voor winkels in Rijkevorsel, Lanaken, Overpelt en Deurne (Antwerpen), maar speurt ook naar werknemers die aan de slag kunnen in, zoals Jumbo het noemt, Centraal Limburg en in het gebied Brugge-Oostende. Bij de vacatures in Centraal Limburg werd specifiek de plaats Genk genoemd in de advertentie.

Vacatures inmiddels verwijderd

Distrifood deed navraag bij Jumbo naar de locaties die eerder deze week werden genoemd. De formule wil momenteel echter niets kwijt over nieuwe winkels in België. ‘Zodra we nieuws hebben, zullen we dit melden’, zegt een woordvoerder. Inmiddels zijn de vacatures voor de winkels in Centraal Limburg en Brugge-Oostende verwijderd van de website.

Concurreren met Albert Heijn

Jumbo opent op 6 november zijn eerste Belgische Jumbo in Pelt, pal naast een Albert Heijn. Ook in Rijkevorsel gaan beide formules de concurrentie met elkaar aan. Mocht Jumbo daadwerkelijk een vestiging openen in Genk, dan moet de formule het onder meer opnemen tegen twee Albert Heijn-winkels. Op 6 november opent de Nederlandse marktleider in winkel centrum Shopping 1 een nieuwe winkel. Albert Heijn heeft in Genk al een vestiging aan de Hasseltweg. Jumbo gaat daarnaast volgend jaar ook naar Beveren. In september meldde dagblad Het Laatste Nieuws dat Jumbo een vergunning heeft aangevraagd voor een winkel in die plaats.

Reageer op dit artikel