nieuws

Colruyt maakt prijsverlagingen Pelt ongedaan

Buitenland 2399

Colruyt maakt prijsverlagingen Pelt ongedaan
Lange rijen net na de opening

HALLE – Colruyt heeft de prijs van 577 producten in zijn winkel in Pelt weer verhoogd, nadat de supermarktketen ze na de komst van Jumbo had verlaagd.

Het merendeel van de producten gaat terug naar de prijs van voor de opening, stelt de Belgische website Gondola op basis van gegevens van databedrijf Daltix.

Jumbo wilde geen prijzenoorlog

Jumbo had al lang voor zijn komst aangekondigd geen prijzenoorlog te willen. Na de opening bleek in eerste instantie uit onderzoek van De Tijd dat de Colruyt in het grensdorp meteen een aantal prijzen aanpaste. ‘De directeur van de Colruyt-winkel in Pelt begint alvast met de prijzen te verlagen van onder meer vegetarische bolognaisesaus van Manna (van €2,99 naar €2,84) en een kilo peren (van €1,19 naar €0,90), omdat Jumbo ze goedkoper aanbiedt. Heel wat Jumbo-prijzen zijn – wellicht niet toevallig – op de cent even duur als bij Colruyt’, schreef de krant.

Prijs terug op niveau van voor komst Jumbo

Volgens Gondola werden zo’n 650 producten in prijs verlaagd, terwijl bij 209 producten de prijs steeg. Dit leidde tot een totale balans waarbij de prijzen daalde. Dit duurde volgens gegevens van Daltix niet lang. ‘Vorige vrijdag verhoogde Colruyt de prijzen van 577 producten opnieuw. In het gros van de gevallen betekende dat dat de prijs teruggebracht werd naar het niveau van voor de komst van Jumbo’, aldus Gondola.

Reageer op dit artikel