nieuws

Carrefour test betalen met vinger in België

Buitenland 407

Carrefour test betalen met vinger in België

BRUSSEL – Carrefour start een test met het betalen, waarbij de waarbij de vingerafdruk wordt gekoppeld aan een bankpas of -rekening.

De klant zal in dat geval aan de kassa gewoon met zijn vinger kunnen afrekenen zonder bankkaart, smartphone of cash. De test start aan het begin van volgend jaar in een nog te bepalen winkel in het centrum van Brussel. Dit meldt de Belgische website BusinessAm.

Betalen met vinger via de klantkaart

De supermarktketen heeft onlangs een voorbereidende test uitgevoerd met betalen met de vinger via de klantkaart. Daarbij namen zo’n 800 klanten van een Carrefour Express-winkel in de Europese wijk van Brussel eerder dit jaar al deel van het project MyFinger. Daarbij koppelden ze via enkele clicks op een speciale tablet in de winkel hun vingerafdruk aan hun klantenkaart.

Druk op vingerlezer volstaat

Aan de kassa hoefden de klanten deze kaart niet meer tevoorschijn te halen en volstond een druk op de vingerlezer. BusinessAm stelt dat transactiesnelheid vooral van belang is in stedelijke buurtwinkels met gehaaste klanten. Carrefour liet weten dat de deelnemers tevreden zijn met de nieuwe functionaliteit, die gedurende drie maanden werd getest.

Reageer op dit artikel