nieuws

Jumbo start 6 november in België

Buitenland 5996

Jumbo start 6 november in België
Jumbo (rechts) en AH pal naast elkaar in Pelt

PELT – De eerste Jumbo in België opent op 6 november. In dezelfde maand opent een tweede vestiging.

Volgens de Belgische krant De Tijd opent kort daarna in november een tweede Belgische Jumbo. De derde winkel opent in december, Het gaat om vestigingspunten in Lanaken en Rijkevorsel. Volgens een Jumbo-woordvoerder in die krant mikt de formule op 12 tot 15 nieuwe winkels in 2020. De Belgische markt maakt zich met de komst van Jumbo op voor een heftige concurrentiestrijd te beginnen in Pelt.

Overbewinkeling in België

Met de opening in Pelt spreekt Retaildetail van een overbewinkeling van 210 procent. Foodmagazine interviewde begin dit jaar Pieter-Jan de Smet, marketeer van het Belgisch-Nederlandse RetailSonar. Volgens dit bedrijf is er weinig ruimte in de Belgische markt. ‘De witte vlekken zijn in België heel beperkt. Hoeveel locaties er nog zijn? Dat aantal heb ik niet exact voor ogen, maar ik denk dat je moet denken aan een aantal tientallen. Dat zijn er niet veel. Wil je dus ergens tussenkomen, dan zal dat ten koste gaan van een ander, van een gevestigde speler. Ik denk dan ook dat Jumbo, als ze vanaf het begin succesvol zijn, in zijn tweede expansiegolf winkels gaat overnemen.’

Geen vastlaagstrategie

Jumbo zou overigens in België niet willen vasthouden aan de vastlaagstrategie waarbij het bedrijf steeds de laagste prijs geeft, meldde Distrifood al eerder. Dat zou leiden tot heftige reacties van marktleider Colruyt dat niet alleen de laagste prijs als uitgangspunt neemt maar ook rekening houdt met aanbiedingen en daar op of onder gaat zitten.

Reageer op dit artikel