nieuws

Lidl start in België met een afhaalservice

Buitenland 775

Lidl start in België met een afhaalservice
Bron: Lidl.prezly.com

DESTELBERGEN – Het Lidl-filiaal in het Belgische Destelbergen biedt een afhaalservice.

Vanaf deze week kunnen klanten hun online bestelde boodschappen ophalen bij de Lidl in de plaats nabij Gent. De service zal vanaf 12 november ook in St-Denijs-Westrem getest worden. Als de test positief blijkt, wordt de afhaalservice verder uitgebreid naar andere filialen.

Afhaalservice voor €2,99

Klanten bestellen en betalen hun boodschappen via Lidl-simpl.be. Gebruikmaken van de afhaaldienst kost €2,99. Via een barcode kunnen klanten hun spullen bij de ‘kiosk’ in de Lidl-winkel ophalen. Een medewerker brengt de bestelling dan ‘binnen vijf minuten’ naar de klant, zo schrijft de discounter op zijn Belgische website. Op de bijgevoegde afbeelding is te zien dat de ‘kiosk’, ook wel ‘afhaaltotem’ genoemd, voor de ingang is gevestigd.

Lidl Simpl

De afhaaldienst is een uitbreiding van Lidl Simpl, een programma dat vorig jaar startte. In het centrum van Gent worden Lidl-bestellingen al thuisbezorgd per fiets. Hiervoor werkt de discounter samen met Cargo Velo. Naar eigen zeggen is Lidl de eerste discounter die de afhaalservice biedt en is het bedoeld om in te spelen op de steeds groeiende markt van e-groceries.

Reageer op dit artikel