nieuws

Lidl België maakt ontbijt in personeelsstrijd

Buitenland 1831

Lidl België maakt ontbijt in personeelsstrijd
Bron: Lidl.prezly.com

BRUSSEL – Lidl probeert via een ‘Early Breakfast’ vijftig nieuwe collega’s aan te trekken in omgeving Brussel.

De sollicitatie moet erdoor laagdrempeliger zijn, doordat de werkzoekende op een informele manier kennismaakt met de baan en de toekomstige collega’s.

Winkelmanager bakt spek en eieren

De filiaalmanager start de ‘Early Breakfast’-sollicitatie met een rondleiding door de winkel. Dit is voordat de supermarkt geopend is voor de klant. Voor de sollicitant biedt het een blik achter de schermen, aldus Lidl. Hij kan dan kennismaken met de taken en beter inschatten of de baan iets voor hem is. Tijdens de ochtendbriefing ontmoet hij vervolgens het team. Ook zij krijgen voor de gelegenheid een uitgebreid ontbijt, met spek en eieren dat door de winkelmanager is gebakken. Indien gewenst, kan na afloop direct het sollicitatiegesprek plaatsvinden met de leidinggevende.

Lidl Sterrebeek: 4 van 9 hebben contract

Inmiddels heeft de discounter het concept in het filiaal in Sterrebeek (nabij Zaventem) getest. Negen kandidaten werden uitgenodigd, van wie vier een contract hebben gekregen. Pieter De Bock, hoofd administratie en personeel in regio Brussel: ‘Begin november gaan ze aan de slag. Dit concept was een succes en zal zeker nog herhaald worden.’

Reageer op dit artikel