nieuws

Delhaize gemakswinkel wint prestigieuze prijs

Buitenland 1221

Delhaize gemakswinkel wint prestigieuze prijs
Foto: Ahold Delhaize

BRUSSEL – Fresh Atelier, de gemaksformule van Delhaize is in België uitgeroepen tot beste shop-concept en heeft daarmee de Mercuriusprijs van handelsfederatie Comeos gewonnen.

Delhaize is vorig jaar gestart met Fresh Atelier, het zijn kleinere wnkels in het midden van de stad met als doel de klanten te bedienen die op zoek zijn naar gezonde, flexibele en handige maaltijdoplossingen. Er zijn er nu al vijf geopend en Delhaize plant een verdere uitbreiding. Het concept speelt naadloos in op de trend naar convenience, aldus Comeos. Eerder gaf Delhaize aan tientallen vestigingspunten te willen openen.

Convenience op zijn best

Juryvoorzitter en professor aan de Vlerick Business School Gino Van Ossel: ‘Fresh Atelier is een innovatief concept dat inspeelt op de actuele trends: eten halen moet gemakkelijk en snel gaan, maar het moet ook duurzaam en gezond zijn. Met Fresh Atelier hebben ze een nieuwe en hogere standaard gecreëerd en leggen ze de lat hoger voor de concurrentie. Bovendien is het concept strategisch sterk onderbouwd en sluit het naadloos aan bij de DNA van Delhaize.’

Delhaize Nijvel

Klik op de foto voor een video over het concept

Ook in de reguliere Delhaize-winkels wordt ruimte geboden aan het Fresh Atelier-concept. Klanten kunnen er gezonde maaltijdoplossingen vinden die ter plekke worden bereid. Daarbij gaat het onder meer om bereide salades, broodjes, een saladebar, verse sappen en warme dranken. Delhaize werkt hiervoor samen met zijn vaste partner Foodmaker. Het Fresh Atelier is in de buurt van het to go-assortiment en de kassa’s gevestigd, wat het mogelijk maakt voor klanten om snel hun boodschappen te kunnen doen. Duurzaamheid is een belangrijk thema; niet verkochte fruit- en groenteproducten worden gebruikt om fruitsappen en soep van te maken.

Eerder maakte Foodmagazine een video over de Delhaizewinkel in Nijvel waarin een Fresh Atelier is gevestigd:

Reageer op dit artikel