nieuws

Aldi Süd zet vers bij binnenkomst

Buitenland 1962

Aldi Süd zet vers bij binnenkomst
Het versplein volgens Aniko in Aldi Nederland

REGENSBURG – Aldi Süd experimenteert met een nieuwe winkelroute. Het versplein komt daarbij voor in de winkel te liggen.

Dat meldt Supermarkt-Inside.de naar aanleiding van een reportage in het filiaal in Regensburg. De nieuwssite rapporteert bij binnenkomst direct de agf-afdeling met veel aandacht voor zacht fruit, zoals bessen. Direct daarna komt het vlees- en visassortiment.

Extra aandacht voor biologisch

Volgens de site is er ook bijzondere aandacht voor het assortiment biologisch in de winkels. Aldi Süd voert zo’n 330 bio-producten in het assortiment. Dit assortiment is verspreid over de assortimentsgroepen, maar staat in de pilot hier en daar ook in blokpresentatie.

Ombouwen naar nieuwe model

Naar verluidt gaat Aldi Süd alle winkels volgens het Regensburg-model ombouwen, dat brengt extra kosten met zich mee. Nog geen 3 jaar geleden was er een ander nieuw concept, maar dat lijkt nu achterhaald. Volgens de uitgangspunten van dat 3 jaar oude concept zijn ondertussen al 1300 van 1910 winkels omgebouwd. Daarin zijn miljarden geïnvesteerd.

Ook Lidl Nederland begint met versplein

Het versplein zoals Lidl dat in Nederland uitrolt

In Nederland heeft Lidl het idee van een versplein al eerder omarmd. In de nieuwste winkels van de discounter zijn brood en agf de eerste productgroepen. Daarna volgen vlees en vis. Actie- en non-foodartikelen staan achterin de winkel. Aldi Nederland rolt ook een nieuw concept uit, het zogenaamde Aldi Nord Instore Konzept (Aniko). Daarbij zijn de versgroepen echter nog steeds achter in de winkel. Aldi Süd is van oudsher progressiever en lijkt in Regensburg Duitsland in zijn strategie al keuzes te maken die verder gaan.

 

Reageer op dit artikel