nieuws

‘Amazon test betalen met hand in Whole Foods’

Buitenland 993

‘Amazon test betalen met hand in Whole Foods’
Foto: Whole Foods Market

SEATTLE – Amazon test scanners die mensen laat betalen via hun hand. Het is de bedoeling dat klanten van Whole Foods-supermarkten begin volgend jaar via die manier hun aankopen kunnen betalen.

Momenteel loopt er volgens bronnen van The New York Post een test met de biometrische technologie bij snackautomaten op Amazon-kantoren in New York.

Orville herkent hand zonder fysiek contact

De high-tech sensoren van dit ‘Orville’-systeem zijn anders dan vingerafdrukscanners zoals op smartphones. Zo hoeven gebruikers de scanner niet aan te raken. Aan de hand van computer vision en dieptegeometrie wordt de vorm en grootte van de hand geïdentificeerd, waarna de betaling via de creditcard van de betreffende persoon geschiedt. Dit kan in minder dan 300 milliseconden, zegt iemand die bekend is met het project tegen de krant. De technologie is al nauwkeurig tot een tienduizendste van een procent. Engineers werken er nog aan om dit te verbeteren naar een miljoenste van een procent.

Begin volgend jaar in aantal Whole Foods-winkels

De bedoeling is dat Amazon Prime-klanten op deze manier kunnen betalen. In eerste instantie wil de Amerikaanse retailer de technologie gebruiken in een aantal Whole Foods-winkels. Dit moet begin volgend jaar zijn beslag krijgen. Vervolgens verwacht het bedrijf een uitrol naar andere Amerikaanse locaties. Hoe snel dat gebeurt, is afhankelijk van de snelheid waarop de techniek kan worden geïnstalleerd en hoe snel medewerkers ermee kunnen werken.

Vanuit Amazon wordt niet op het bericht gereageerd, aldus de Amerikaanse krant.

Belgische school

Dichter bij huis wordt ook getest met betalen via de hand. Daarover schreef Tweakers.net eind augustus. Op een school in Gent (België) kunnen leerlingen binnenkort broodjes en drankjes afrekenen via een scan van hun handpalm. De biometrische technologie zou praktischer zijn dan de huidige badges en maaltijdbonnetjes, die regelmatig vergeten worden of kwijtraken, noemt directrice Hilde Allaert als motivatie voor dit alternatieve betalingssysteem. ‘We hebben verschillende systemen naast elkaar gelegd, maar uiteindelijk gekozen voor biometrie. De technologie bestaat al langer en de betalingen verlopen op deze manier zeer eenvoudig.’

Reageer op dit artikel