nieuws

Vlaamse AH’ers hard op weg naar tien winkels

Buitenland 2408

Vlaamse AH’ers hard op weg naar tien winkels

ANTWERPEN – Albert Heijn-ondernemer Jan Peeters wil nieuwe AH-vestigingen openen in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Peeters van de groep Peeters-Govers, de grootste franchisenemer van Albert Heijn in België, spreekt zijn ambities uit in gesprek met de Belgische titel Gondola. ‘De Kempen en Antwerpen kenden we al, en we zitten nu ook met drie winkels in de rand rond Brussel. Dat bevalt ons wel. Ik wil niet zeggen aan hoeveel winkels we uiteindelijk denken. Ik wil niet bij voorbaat al mensen doen steigeren. Maar het is duidelijk: we hebben ambitie. We hebben een concept dat heel goed werkt.’

Opening in Wijnegem

Eerder deze week meldde het Belgische RetailDetail dat Peeters-Govers een Albert Heijn zal openen in Wijnegem. Dat zal gebeuren rond de jaarwisseling. Op dit moment hebben de multifranchisers de beschikking over acht Albert Heijn-winkels in België.

Dagelijkse gang van zaken

Tegen Gondola prijst Peeters de backoffice van de Nederlandse supermarktketen. ‘Albert Heijn heeft een backoffice die ongezien is in ons land en die voor ons nodig was om verder door te groeien. Mijn neef Wim en ik (samen de leiding van Peeters-Govers, red.) zijn ambitieus. Wij wilden niet met één winkel genoegen nemen. Ik heb het geluk dat ik me minder met de dagelijkse gang van zaken bezig houd, hoewel ik dat ook graag doe, en me meer bezig hou met het nemen van strategische beslissingen en het inspireren van mensen.’

Reageer op dit artikel