nieuws

Jumbo praat over België-compensatie

Buitenland 8332

Jumbo praat over België-compensatie
Foto: Shutterstock

VEGHEL – Jumbo praat momenteel met verschillende ondernemers van grenswinkels over compensatie, nu binnenkort Belgische Jumbo-filialen de deuren openen in hun marktgebied.

Ook zullen de kansen voor Nederlandse ondernemers om zelf in België met een Jumbo-supermarkt te beginnen aan bod komen. Dat melden verschillende bronnen onafhankelijk van elkaar aan Distrifood. De Jumbo-ondernemers zelf willen bij navraag tegen Distrifood niets kwijt over de inhoud van de gesprekken. Wel wordt duidelijk dat ze vertrouwen hebben in de uitkomst van het onderhoud. ‘Ik ga er vanuit dat we elkaar niet zullen beconcurreren, maar dat we elkaar willen en gaan versterken’, zegt een van de Jumbo-winkeliers. ‘Jumbo is ook niet een partij die zomaar wegloopt van tafel en doet wat het wil. Daar gaat het anders dan bij Albert Heijn, die willen de kont er nog wel eens ingooien.’

Overpelt krijgt de primeur voor Jumbo in België

De eerste Jumbo op Belgisch grondgebied wordt binnenkort geopend in Overpelt, pal naast een Albert Heijn. Daarna volgen filialen in Rijkevorsel en Lanaken. Bronnen binnen Jumbo stellen dat die eerste drie worden geopend in de periode week 42 tot en met 46. In Rijkevorsel gaat Jumbo ook een directe confrontatie aan met een Albert Heijn. De eerder genoemde AH in Overpelt sluit vandaag de deuren voor een verbouwing en zal op 7 september worden heropend. De concurrentie met Jumbo zal stevig zijn, als we de Jumbo-bronnen mogen geloven. ‘Jumbo zal in België iets laten zien wat we hier nog niet kennen.’

Geen laagste prijsgarantie

Ook reppen de bronnen over een andere prijsaanpak. Zo zou Jumbo er voor kiezen om over de grens geen laagsteprijsgarantie te hanteren. Dit om een prijzenoorlog met marktleider Colruyt te voorkomen. Peter Isaac, managing director van Jumbo België, liet eerder dit jaar in een interview met de Belgische titel Gondola al weten dat Jumbo aan het puzzelen is over het prijsbeleid. ‘Hoe we het precies gaan aanpakken, moeten we nog bekijken. We willen onze klanten lage prijzen aanbieden. Over laagste prijzen doe ik geen uitspraak. In geen enkele richting. Daar is het nu nog te vroeg voor. Ik herhaal: we willen geen prijzenoorlog voeren’, zei Isaac toen. Jumbo zelf wil momenteel niet ingaan op vragen over de situatie in België.

Reageer op dit artikel