nieuws

Jumbo mikt op expansie naar Beveren (B)

Buitenland 1699

Jumbo mikt op expansie naar Beveren (B)
De locatie in Beveren aan het Pareinpark met links het bestaande winkelcentrum en rechts het terrein waar Jumbo moet komen. Foto: Google Streetview.

BEVEREN – Jumbo heeft een vergunning aangevraagd voor een vestiging in het Belgische Beveren. De winkel gaat naar verwachting in de loop van volgend jaar open.

De vestiging van Jumbo moet komen in het Pareinpark. In het pand komt ook een vestiging van Kruidvat. Een derde  winkelruimte heeft nog geen invulling, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De Jumbo in Beveren wordt de eerste van de Veghelse formule in het Waasland.

Gemeente ziet geen belemmeringen

Het onderzoek naar de vergunningaanvraag loopt tot 24 september. Schepen van lokale  economie (wethouder, red.) Filip Kegels ziet op voorhand geen belemmeringen, het dossier is compleet. Ook zitten de beoogde winkelformules geen bestaande detailhandel in de weg. Het Jumbo-filiaal komt op een nu nog braakliggend terrein op het Pareinpark wat voorheen toebehoorde aan een bouwmaterialenhandel. Die heeft wegens een verhuizing de grond niet meer nodig. De totale netto verkoopoppervlakte gaat ruim 3300 vierkante meter bedragen. Jumbo neemt daar de grootste ruimte van circa 2000 vierkante meter van in.

Retailpark

Tegenover  de beoogde locatie bevindt zich al het winkelcomplex Retailpark Parein met detailhandel. Mede daarom is er volgens Kegels dan ook geen bezwaar tegen de komst van Jumbo. De gemeente ziet winkels liever geclusterd dan solitair langs een uitvalsweg. ‘Onze visie is duidelijk; detailhandel moet in het centrum.’ In de directe omgeving bevinden zich ook filialen van Lidl en Carrefour Market is op Google Maps te zien.

AH al in Beveren

Met het filiaal in Beveren zoekt Jumbo ook de confrontatie op met Albert Heijn dat in 2012 een vestiging opende in winkelgebied Warande shopping waar zich ook grote retailer zoals H&M vestigden. Dat was destijds de zesde vestiging van Zaandam bij onze Zuiderburen. Deze winkel ligt – over de weg – op ongeveer anderhalve kilometer van de locatie die Jumbo op het oog heeft.

Opening in loop 2020

Wanneer het filiaal van Jumbo opent, is nog onbekend. Maar als de vergunning wordt afgeleverd kan de supermarkt in de loop van 2020 de deuren open, schrijft de krant. Jumbo opent nog dit jaar zijn drie eerste filialen in België.  Die komen in Pelt, Lanaken en Rijkevorsel, in de grensstreek met Nederland.

 

Reageer op dit artikel