nieuws

Food Lion bestrijdt chemicaliën in huismerken

Buitenland 632

Food Lion bestrijdt chemicaliën in huismerken

SALISBURY – De Amerikaanse supermarktketen Food Lion gaat chemicaliën in zijn huismerken zoveel mogelijk terugdringen.

Food Lion gaat samen met Retail Business Services, dat lokale huismerkproducten voor Ahold Delhaize USA ontwikkelt, bepaalde chemicaliën uit producten en verpakkingen weren. Ook wil het concern samen met leveranciers ervoor te zorgen dat de ingrediëntennormen van de producten meer dan voldoen aan de wettelijke plicht. Verder wil de keten samen met leveranciers de diepere oorzaken van chemische verontreiniging aanpakken.

Producten dienen te voldoen aan chemische normen

Food Lion zal vanaf 2020 ook de testvereisten voor leveranciers uitbreiden. Daarmee wil het concern benadrukken dat producten in de eerste plaats dienen te voldoen aan de normen die gelden voor mogelijk zorgwekkende chemicaliën. De Amerikaanse supermarktketen wil daarbij geloofwaardige certificeringsprogramma’s gebruiken die aandacht besteden aan belangrijke ingrediënten voor koffie, thee en cacaoproducten met Rainforest Alliance, fair trade of biologische programma’s.

Meer dan duizend winkels in tien staten VS

Het supermarktconcern, dat deel uitmaakt van de in Zaandam gevestigde Ahold Delhaize Groep, heeft meer dan duizend winkels in tien zuidoostelijk gelegen en middenatlantische staten in de VS zoals Delaware, Georgia, Kentucky en South Carolina.

Reageer op dit artikel