nieuws

Aldi UK vreest lege schappen bij no-deal Brexit

Buitenland 5275

Aldi UK vreest lege schappen bij no-deal Brexit

LONDEN – In geval van een wanordelijke no-deal Brexit kan de Britse detailhandel de beschikbaarheid van afzonderlijke producten niet garanderen.

Dat laat de Britse Aldi-topman Matthew Barnes aan de BBC weten.

Werken aan zo min mogelijk nadelige effecten Brexit

Volgens Barnes werkt de supermarktketen er met zijn toeleveringsbasis – waaronder veel voedselproducenten in Groot-Brittannië – aan om ervoor te zorgen dat klanten zo min mogelijk nadelige effecten van de Brexit ondervinden.

Nauw samenwerken met toeleveranciers

‘Ik kan de beschikbaarheid van afzonderlijke producten bij een wanordelijke Brexit niet garanderen, maar eigenlijk is dat niet anders dan elders in deze branche. Ik denk dat niemand dat kan. We proberen onze klanten te beschermen tegen mogelijke rimpeleffecten. En dat betekent heel nauw samenwerken met de toeleveranciers. We proberen onze voorraadniveaus te verhogen waar dat mogelijk en gepast is’, aldus Barnes.

Reageer op dit artikel