nieuws

AH vestigt zich begin 2020 in Maasmechelen

Buitenland 2543

MAASMECHELEN – Albert Heijn opent een nieuwe vestiging in het Belgische winkelcentrum M2 in Eisden, nabij Maasmechelen.

AH vestigt zich begin 2020 in Maasmechelen

‘We geloven 100 procent in deze locatie’, meldt Albert Heijn via Hbvl.be. ‘We pakken in M2 uit met een winkel met extra vers, gemak en voordeel.’

10.000 vierkante meter

AH neemt begin 2020 de plek in van Carrefour, die 15 september zijn deuren sloot in het winkelcentrum in Eisden. Het is onbekend of de volledige oppervlakte gebruikt gaat worden. Het vertrek van Carrefour Market maakte 10.000 vierkante meter handelsruimte beschikbaar, weet Nieuwsblad.be. De retailer had verreweg de grootste winkel in M2, waar verder onder meer Action, Gamma en McDonald’s te vinden zijn.

Carrefour Market

De Carrefour Market in Maasmechelen, uitgebaat door familie Cretskens, is gesloten vanwege het dalende aantal klanten. Het aantal bezoekers is tussen 2007 en 2017 gedaald van 1,9 miljoen naar 1,4 miljoen. ‘Onze vestiging was niet rendabel, mede door de leegstand in M2’, zegt Carrefour-woordvoerder Marco Demerling tegen het Belgische Nieuwsblad. Bijna de helft van de winkelpanden in het winkelcentrum zou leegstaan en volgens de uitbaters is er ‘te weinig zichtbaarheid’. Suzy Lemmens namens de familie: ‘De eigenaar van het shoppingcenter ondernam weinig acties om meer klanten naar de M2 te lokken. Dat is voor een warenhuis op termijn niet meer leefbaar.’ Tijdens de laatste uitverkoop van Carrefour Market merkte een klant al op dat Albert Heijn mogelijk de plek zou innemen. Dit is toen niet bevestigd.

Albert Heijn in België

Begin september werd duidelijk dat Albert Heijn dit jaar nog vijf of zes winkels opent in België. Of Maasmechelen daar een van had moeten zijn, is onduidelijk. Net als in Nederland worden alle winkels ingericht volgens het Echt Vers-concept dat voor het eerst werd getest in Hoofddorp.

Reageer op dit artikel