nieuws

Tesco grijpt in bij Metro-stadsvestigingen

Buitenland 690

Tesco grijpt in bij Metro-stadsvestigingen
Foto: Shutterstock

LONDEN – De Britse marktleider Tesco schrapt duizenden banen bij zijn stedelijke vestigingen. Daarnaast wordt ook ingegrepen bij gemaksformat Tesco Express.

Dat heeft de onderneming bekendgemaakt. In totaal verdwijnen er 4500 banen bij 153 zogenoemde Metro-vestigingen van Tesco. Dit zijn de winkels met een oppervlakte tussen de Superstores en de gemakswinkels van Tesco Express in. Feitelijk de reguliere supermarkten van Tesco.

Meeste klanten komen voor maaltijd van de dag

De ingreep is noodzakelijk omdat de rol van deze winkels is veranderd, zo stelt Tesco in een toelichting. De Metro-formule was oorspronkelijk bedoeld voor klanten die boodschappen kwamen doen voor meerdere dagen. Inmiddels zou echter 70 procent van de bezoekers alleen de maaltijd voor die dag kopen.

Personeel wordt flexibeler ingezet tijdens de dag

Het bedrijf kiest er nu voor om vaker schappen rechtstreeks te vullen, in plaats van producten eerst in het magazijn op te slaan. Personeel wordt ook flexibeler ingezet, waarbij ze tijdens de dag verschillende rollen vervullen in de winkels. Daarnaast wordt de managementstructuur van de vestigingen versimpeld.

Tesco al langer bezig met snijden in kosten

De nieuwe aanpak bij de Metro-supermarkten van Tesco passen in de al langer lopende strategie van Tesco om in de kosten te snijden. Daarbij wordt nu ook gekeken naar de gemakswinkels van Tesco Express. Daarbij wordt onder meer kritisch naar de openingstijden gekeken, waarbij vestigingen mogelijk later open gaan en eerder dicht. Daarnaast zal ook daar het bijvullen van de voorraad worden versimpeld.

Reageer op dit artikel