nieuws

Miljoenenverlies voor Carrefour in België

Buitenland 3883

Miljoenenverlies voor Carrefour in België
Foto: Shutterstock

BRUSSEL – Carrefour boekte vorig jaar een verlies van €55,6 miljoen in België. In 2017 noteerde de supermarktketen nog een winst van €70 miljoen.

Oorzaken van het miljoenenverlies zijn een herstructurering van het bedrijf en de problemen bij de hypermarkten. Het schrappen van 1012 banen kostte Carrefour €110 miljoen. Ondertussen draaien de 45 hypermarkten al jaren verlies en verbetering is niet in zicht. Dat is de conclusie van het jaarverslag van Carrefour, zo meldt de Belgische krant De Tijd.

Online en buurtwinkels

Volgens De Tijd is dit hypermarktconcept achterhaald. Klanten kopen non-food steeds vaker online in plaats van in de winkels en voor food gaan ze naar buurtwinkels of goedkopere ketens, als Colruyt en Aldi. Als antwoord op die ontwikkeling breidt Carrefour het aantal kleine supermarkten uit, maar ook daar gaat het volgens de krant niet goed mee. Carrefour kondigde begin 2018 de opening aan van 30 buurtwinkels, maar er werd ook een aantal gesloten. Daardoor is het totale aantal kleine winkels slechts met 8 gestegen.

Dalende omzet in eerste halfjaar

Ook de eerste maanden van dit jaar waren niet om over naar huis te schrijven. De omzet van winkels die het hele jaar open waren, daalde tussen januari en juni met 2,6 procent. Informatie over de halfjaarwinst deelt Carrefour niet in het jaarverslag. Carrefour heeft momenteel 794 winkels in België.

Reageer op dit artikel