nieuws

Coles zet camera in tegen out-of-stock

Buitenland 1092

SYDNEY – De Australische supermarktketen Coles test een systeem waarbij met camera’s wordt gesignaleerd of er gaten in de schappen vallen doordat producten out of stock zijn.

Coles zet camera in tegen out-of-stock

Dat meldt Itnews.com.au. Coles test de technologie in zijn proeftuin Lab288, naar zeggen van de keten ‘een disruptief technologielaboratorium’. Van daaruit worden onder meer meerdere systemen getest voor real-time  replenishment. ‘We kijken daar hierbij meer naar de verre horizon voor wat betreft technologie dan bij andere dingen die we doen’, aldus ‘digital officer’ Roger Sniezek.

Beveiligingscamera’s

Voor de bij deze test gebruikte technologie kunnen onder meer de beveiligingscamera’s van de winkels worden gebruikt. Volgens Coles zijn deze steeds geschikter omdat de een beelden door een hoge resolutie steeds beter worden. Ze worden eventueel aangevuld met enkele strategische geplaatste camera’s. ‘Waar je er vroeger misschien tien nodig had, is vaak nu een camera al voldoende’, aldus de keten. De achterliggende software is zelflerend. Zo ‘leert’ het systeem zelf de circa 20.000 SKU’s in de winkels te herkennen.

Mix van technologie

De uiteindelijke oplossing wordt naar  verwachting een systeem waarbij ook de  kassa-informatie wordt gebruikt, data die Coles nu ook al gebruikt. Mogelijk worden ook sensoren in schappen (smart-shelves) en IoT-sensing ingezet (Internet of Things). Met name de inzet van deze zogenoemde IoT-sensing met trackers-sensoren is interessant omdat die ook in de logistieke keten kan worden gebruikt. Door te weten waar producten zich precies in de  logistieke keten bevinden, kan nog sneller worden aangevuld, zegt Sniezek. ‘Daardoor worden de algoritmes die we gebruiken nog verfijnder.’ Volgens Szienek komt de inzet van dit soort geavanceerde technologie steeds dichterbij door de dalende kosten daarvan. Coles werkt in de test samen met de Azure-services van Microsoft.

 

Reageer op dit artikel