nieuws

Asda laat klanten sparen voor kerst

Buitenland 939

Asda laat klanten sparen voor kerst
EPA

LONDEN – De Britse supermarktketen Asda biedt klanten de mogelijkheid om alvast te sparen voor kerst. Sparende klanten worden beloond met een bonus.

Asda, de op twee na grootste supermarktketen van het land, heeft daartoe in Groot-Brittannië haar zogenoemde Christmas savings card gelanceerd. Een elektronische spaarkaart waar de klanten in de aanloop naar kerstmis alvast geld op kunnen storten om zo te sparen voor hun kerstuitgaven, meldt Retailgazette.

Bonus voor trouwe spaarders

De klanten kunnen tot en met november geld sparen op de kaart. Trouwe spaarders worden met een bonus beloond. Die bedraagt 1 Britse pond (€1,08) voor elke gespaarde 30 Britse pond. Dat bedrag loopt op naar 3 pond voor elke 80 pond die is gespaard om te stijgen naar 15 pond bonus als 280 pond is gespaard. Dat laatste bedrag komt neer op een rente van meer dan 5 procent in vier maanden. Klanten mogen maximaal 485 pond sparen.

Loyale klanten

Klanten die van het aanbod gebruik willen maken, moeten de kaarten zelf in een winkel ophalen. Vervolgens zullen ze zich online moeten registreren om ‘hun geld te beschermen’. Asda mikt er uiteraard op dat sparende klanten vaker boodschappen komen doen, loyaler klanten worden. Ook hoopt de keten dat het gespaarde geld in december in de supermarkten wordt besteed. Vorig jaar kwam Asda ook al in augustus met een gelijksoortige kaart, klanten Kkunnen dit jaar echter een hogere bonus bijeen sparen.

 

Reageer op dit artikel