nieuws

Sainsbury’s gaat warme pizza’s bezorgen

Buitenland 459

Sainsbury’s gaat warme pizza’s bezorgen
Foto: Shutterstock

LONDEN – Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat met Deliveroo samenwerken om versgebakken zuurdesempizza’s naar klanten thuis te brengen.

Het is voor het eerst dat een Britse supermarkt warme takeaway-maaltijden aanbiedt via Deliveroo. De bezorgtest vindt plaats vanuit vijf winkels verspreid over het land. De counter waar de pizza’s worden gebakken krijgt gedurende de pilot van twee maanden extra personeel. Ook blijft de counter langer open. Zo kan Sainsbury’s voldoen aan de vraag om later op de avond pizza te eten.

50 Sainsbury’s-producten op Deliveroo-platform

Klanten in de testgebieden kunnen bij Deliveroo zo’n 50 Sainsbury’s-producten bestellen. Naast de pizza’s gaat het om producten als zoete snacks, bijgerechten, salades en frisdrank. Het aanbod wordt mogelijk nog uitgebreid gedurende de pilot.

Maaltijdbezorging in VK

De foodbezorgservice is in het Verenigd Koninkrijk al £8,1 miljard (omgerekend ruim €9 miljard) waard en is met 13,4 procent gestegen sinds 2017. In 2021 verwacht men dat de markt gegroeid is naar £9,8 miljard (bijna €11 miljard).

Allerhande Kookt

In Nederland is Allerhande Kookt, de maaltijdenservice van Albert Heijn in Amsterdam, aangesloten op het platform van Deliveroo. In april maakte het Financieele Dagblad bekend dat er zo’n 50 maaltijden per avond worden bezorgd. ‘Hoewel de keuken 500 maaltijden per avond aankan, schommelt het aantal bestellingen eerder rond de 50’, aldus de krant toen. Niet erg, zei Carlijn Olthof van AH-foodservice erover: ‘We beginnen net, maar ik droom groot: een bezorgkeuken in alle grote Nederlandse steden zou mooi zijn. Maar voorlopig zijn we nog lerende.’ Ook werd dit voorjaar bekend dat Allerhande Kookt op piekmomenten van de bestelsites werd gegooid, omdat het aantal bezorgers in de buurt dan tekortschoot.

Reageer op dit artikel