nieuws

Aldi Nord bouwt nieuw hoofdkwartier

Buitenland 3873

Aldi Nord bouwt nieuw hoofdkwartier
Het leggen van de 'eerste steen'. Foto: Aldi Nord

ESSEN – Aldi Nord bouwt in Essen een nieuw hoofdkantoor. Vrijdag is in Essen-Kray de eerste steen van de Aldi Nord Campus gelegd.

Het nieuwe hoofdkantoor komt midden in het stadsdeel Essen-Kray te liggen op het terrein van een voormalig logistiek centrum van Aldi. Het kantoor gaat een thuis bieden aan de directie, inkoop, en ondersteunende diensten. Op termijn kan het complex van 100.000 vierkante meter aan Zo’n 2000 medewerkers plaats bieden. De eerste steen is gezamenlijk gelegd door de architect Jessica Borchardt van BAID Architekten, burgemeester Thomas Kufen van Essen, Albrecht KG-directeur Torsten Janke en Ralf Kotbusch namens MBN Bau.

Campus deel van modernisering

De bouw van de  Campus is ‘onderdeel van de moderniserings- en groeistrategie van het bedrijf’, laat Aldi in een persbericht weten. ‘Na de herstructurering en vernieuwing van onze filialen, moet nu in Kray een moderne attractieve  werkomgeving voor onze kantoormedewerkers ontstaan’, aldus de moeder van Aldi in Nederland.. In het centrum van de campus komt een ‘Plaza’. Bedoeld als ontmoetingsplek waar ideeën uitgewisseld worden en gestalte moeten krijgen. En in plaats van klassieke vergaderzaken komen er in de open en ruimtelijk vormgegeven kantoren zogenoemde ‘ hubs’ voor overleg.

Duurzaamheid

Net als bij de winkels  zegt Aldi Nord flink in te zetten op duurzaamheid.  De gebouwen krijgen met groen beplante daken of worden voorzien van zonnecellen. Aan het welzijn van de medewerkers wordt gedacht met fitnessruimten. Ook komt er een kinderopvang voor medewerkers met kinderen.

In Essen-Kray begon verhaal Aldi

De keuze om in stadsdeel Kray te blijven, is een bewuste stelt Aldi. Dat gebeurt mede vanuit historische overwegingen. Daarmee wil Aldi de geschiedenis van het succesvolle bedrijventerrein verder uitbouwen. ‘Een gebied dat al decennia voor industrialisering,  vooruitgang een arbeidsplaatsen staat’, aldus  Aldi. ‘En een gebied waar in de jaren zeventig van de vorige eeuw het succesverhaal van Aldi begon.’ De bouw van de Aldi Campus moet in 2022 zijn afgerond.

Reageer op dit artikel