nieuws

Walmart rust bezorgers uit met bodycam

Buitenland 550

Walmart rust bezorgers uit met bodycam
Foto: Shutterstock

BENTONVILLE – Klanten van de Amerikaanse retailgigant Walmart kunnen dankzij bodycams van afstand meekijken als een bezorger hun boodschappen aflevert.

De nieuwe dienst heet InHome Delivery. Klanten plaatsen hun bestelling, kiezen een aflevermoment en hebben er dan geen omkijken meer naar, is het idee van Walmart. De bezorger zal via slimme technologie het huis binnengaan en laat de klant meekijken. Hiervoor krijgen de Walmart-bezorgers extra training. Niet alleen om respectvol met andermans spullen om te gaan, maar ook leren bezorgers hoe zij de koelkast het meest efficiënt kunnen inrichten. ‘Nu kunnen we onze klanten niet alleen in de last mile bedienen, maar in de last 15 feet‘, aldus de keten.

Walmart-retouren

Walmart ziet nog diverse mogelijkheden voor de toekomst. Zo zal de retailer later dit jaar de InHome-dienst uitbreiden met een retourservice. Klanten kunnen hun bij Walmart.com bestelde pakketjes in thuis achterlaten, waarna de bezorger ze meeneemt.

InHome Delivery zal dit najaar beschikbaar zijn voor meer dan een miljoen klanten in de steden Kansas City (Missouri), Pittsburgh (Pennsylvania) en Vero Beach (Florida).

Albert Heijn

Begin april meldde Distrifood dat ook Albert Heijn erover nadenkt om zijn bezorgers uit te rusten met een camera. Mee kunnen kijken moet klanten die niet thuis zijn op het bezorgmoment een veiliger gevoel geven. Het zou een aanvulling zijn op het slimme deurslot, waarmee de supermarktketen eind 2018 een pilot uitvoerde.

 

Reageer op dit artikel