nieuws

Tesco denkt na over keten van topwinkels

Buitenland 882

Tesco denkt na over keten van topwinkels
Foto: Shutterstock

LONDEN – De Britse marktleider Tesco overweegt een keten van winkels te openen, gericht op de top van de markt, onder de naam Tesco Finest. Deze zouden volgens Tesco twee keer zo winstgevend kunnen zijn als reguliere supermarkten van de formule.

Een plaatje van een winkel met Tesco Finest op de gevel en het tophuismerk van Tesco op de schappen werd deze week getoond tijdens een dag voor investeerders in de buurt van het hoofdkantoor van Tesco. In de winkel was ook een café gevestigd met zowel binnen als buiten ruimte om te zitten. Het idee zou volgens de Britse media passen in plannen van topman Dave Lewis om de winstgevendheid van Tesco te stimuleren.

Concurrentie met M&S Simply Food

Tesco Finest moet de concurrentie aangaan met de M&S Simply Food-winkels, met hun uitgebreide aanbod aan sandwiches en kant-en-klare maaltijden die bij de Britse middenklasse erg populair zijn. Tesco Finest is het tophuismerk van de formule zoals dat in de reguliere supermarkten ligt. De uitstekende marges van dit assortiment vormen een belangrijke drijfveer achter de plannen.

Ook al experiment met eigen discountketen

Het zou een nieuwe stap zijn voor een supermarktbedrijf dat zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de markt wordt aangevallen door succesvolle partijen. Vorig jaar opende Tesco onder de naam Jack’s al zijn eerste discountwinkels, die de slag aan moeten gaan met Aldi en Lidl. Tesco Finest zou dus hetzelfde moeten doen met de foodwinkels van Marks & Spencer.

Reageer op dit artikel