nieuws

Lidl (D) start met digitale klantenkaart

Buitenland 10963

Lidl (D) start met digitale klantenkaart
Foto: Lidl

NECKARSULM – Lidl gaat in Duitsland de al langer verwachte app met digitale klantenkaart en een loyaltyprogramma uitrollen.

Vanaf 13 juni kunnen klanten in Berlijn en Brandenburg de Lidl Plus-app gebruiken bij 250 filialen. Vervolgens wordt de app in de loop van 2020 Duitslandwijd uitgerold, meldt Lidl in een persbericht. ‘We willen hiermee onze on- en offline activiteiten verder aan elkaar knopen’, zegt Dominik Eberhard, die  verantwoordelijk is voor de digitale ontwikkelingen bij Lidl.

Wekomstpremie van €5

Klanten die de app downloaden en zich aanmelden bij Lidl Plus, krijgen een coupon ter waarde van €5. Die kunnen ze inwisselen bij hun eerstvolgende aankoop als ze minimaal €25 besteden. ‘Daarna krijgen ze elke week kortingsbonnen voor speciaal geselecteerde producten direct op hun smartphone’, aldus Lidl. Die korting wordt door een QR-code op de digitale kaart te scannen direct bij de kassa in de winkels verrekend. Aankopen die zo worden gedaan, zorgen direct weer voor nieuwe kortingscoupons die bovendien op het koopgedrag van de consument zijn toegesneden.

Korting bij partners

Niet alleen voor kortingsbonnen kunnen klanten sparen, maar ook bij een aantal bedrijven waarmee Lidl samenwerkt. Zo krijgen ze korting bij Lidl-foto’s en Lidl-Reisen. Maar ook bedrijven zoals Flixbus en regionale partners geven kortingen. Die kortingen worden verrekend door het scannen van de app of bij onlinebestellingen door een code in te geven.

Digitale kassabon

De app biedt naast financiële voordelen ook een aantal praktische zaken. Zo laat de ‘filiaalvinder’ de winkels in de directe omgeving zien. Ook kunnen klanten in de app te allen tijde de folders inzien. Bovendien krijgen ze, als ze dat wensen, hun kassabon in de winkel voortaan digitaal op hun smartphone en daar wordt die ook opgeslagen.

Eerder al in andere landen

Lidl Plus is vorig jaar al in een aantal andere landen gelanceerd zoals Spanje en Denemarken. Dit jaar was eerder al Polen aan de beurt en in de VS draait een aangepaste versie. Wanneer Lidl Plus in Nederland wordt gelanceerd, is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel