nieuws

Jumbo naar Pelt, Lanaken en Rijkevorsel

Buitenland 3052

Jumbo naar Pelt, Lanaken en Rijkevorsel
Shutterstock

AMSTERDAM – De eerste Jumbo-winkels in België komen in Pelt, Lanaken en Rijkevorsel, in de grensstreek met Nederland.

Dat bevestigde het supermarktbedrijf uit Veghel donderdag tegenover het Belgische persbureau Belga bij de officiële opening van zijn Belgische kantoor in Brasschaat. Jumbo wil voor iedere winkel zeventig arbeidsplaatsen invullen. Jumbo meldde eerder al te mikken op drie winkelopeningen in België dit jaar. In november volgt de eerste en voor de jaarwisseling dus nog twee, gevolgd door twaalf tot vijftien nieuwe filialen in 2020. Op termijn ziet Jumbo potentieel voor ruim 100 winkels in België.

Eerste Jumbo pal naast Albert Heijn

Dat de eerste Jumbo in België in Pelt zou komen, was al in februari duidelijk. Deze komt aan De Koel, pal naast een bestaande vestiging van Albert Heijn. Distrifood ging in februari al kijken op locatie. Jumbo maakte in januari al bekend over tientallen locaties in België te beschikken. Daarvoor werd een aparte organisatie opgezet in België onder leiding van Peter Isaac, afkomstig van de Belgische tak van discounter Lidl.

Belgische klanten Jumbo-fan

‘Jumbo is een familiebedrijf dat groot is geworden in Nederland door altijd de klant op één te zetten en de verwachtingen continu te overtreffen. Net als in Nederland, wil Jumbo ook van de Belgische klanten Jumbo-fans maken, door van boodschappen doen een feest te maken. We denken ons goed te kunnen onderscheiden van andere Belgische supermarkten. Want bij Jumbo hoeven klanten niet te kiezen tussen prijs, assortiment of service, maar vinden zij alles in één supermarkt’, zei Isaac bij de opening van het kantoor in Brasschaat.

Reageer op dit artikel