nieuws

Delhaize sloopt Bende van Nijvel-winkel

Buitenland 2708

Delhaize sloopt Bende van Nijvel-winkel
ANP

AALST – Delhaize gaat zijn vestiging in Aalst slopen en bouwt op die locatie een nieuwe winkel.

De winkel aan de Parklaan in Aalst is beroemd vanwege de bloedige aanslag van de Bende van Nijvel in 1985. Op 9 november van dat jaar werden daar acht mensen vermoord door de bende. Delhaize zegt in de Belgische media dat begin 2021 op deze locatie ‘de modernste Delhaize van het land’ wordt geopend.

Uitbreiding en kosten

Delhaize heeft een vergunning om vanaf februari 2020 te starten met de bouw. Tijdens de werkzaamheden wil Delhaize een tijdelijke winkel openen op de parkeerplaats. Bij de nieuwe winkel wordt ook een ondergrondse parkeergarage gebouwd. De oppervlakte wordt met 100 vierkante meter uitgebreid in vergelijking met de situatie van nu. Het project gaat Delhaize €10 miljoen kosten.

Gedenkteken voor de slachtoffers

In de winkel wordt ook een plek ingericht voor een gedenkteken ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de bloederige aanslag. ‘Hoe dat er zal uitzien, wordt beslist in de ontwerpfase. We willen de slachtoffers op een serene, maar gepaste wijze herdenken’, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver tegen De Standaard. De winkel in Aalst werd in 1978 geopend.

Reageer op dit artikel