nieuws

Belgische AH-pioniers openen vierde

Buitenland 2776

Belgische AH-pioniers openen vierde

RIJKEVORSEL – De Belgische AH-franchisers Nathalie en Marco Van Ende openen 10 juli met een AH-vestiging in Rijkevorsel hun vierde supermarkt van de Nederlandse formule.

De twee staan ook al aan het hoofd van AH’s in Brasschaat, Stabroek en Sint Niklaas. Het ondernemerspaar zijn pioniers van het eerste uur. De AH in Brassschaat was in 2011 de eerste Albert Heijn-supermarkt op Belgisch grondgebied.

Verswereld

De nieuwe winkel van het ondernemersduo krijgt als tweede in België een extra grote verswereld, net zoals eerder een vestiging in Kuringen. AH krijgt in Rijkevorsel op termijn overigens wel concurrentie uit Nederland. Volgens RetailDetail wil ook Jumbo een van zijn eerste Belgische vestingen openen in de Kempense gemeente.

AH groeit verder

Wat AH betreft stopt de expansie niet bij deze winkel. Volgens RetailDetail neemt de Nederlandse keten de plaats in van een Carrefour Market in het overdekte winkelcentrum van Wijnegem. AH opent ook winkels in Turnhout en Deurne. De Nederlandse marktleider maakte eerder bekend nog 30 tot 50 winkels te willen openen bij onze Zuiderburen.

Reageer op dit artikel