nieuws

Aldi opent eerste winkel in China

Buitenland 1923

Aldi opent eerste winkel in China
De webwinkel van Aldi in China.

MÜHLHEIM AN DER RUHR – Aldi Süd breidt uit naar China en opent vrijdag 7 juni een eerste filiaal in Shanghai.

De discounter opent vervolgens in de komende weken nog een tweede filiaal, naar verluidt ook in Shanghai. Beide winkels worden gezien als pilotstores. Dat heeft een woordvoerder van Aldi aan het Duitse persagentschap DPA laten weten, meldt deTagesschau.de.

Aldi anders positioneren

Verschillende media melden dat het discount-concept anders wordt gepositioneerd dan gebruikelijk in andere landen. Het zou hoger in de markt komen te staan. Zo zal  het assortiment voor een belangrijk deel bestaan uit door Chinezen geliefd Europees importassortiment. Door deze andere positionering kan Aldi een welvarender type klant aanspreken dan gebruikelijk. Daardoor is het concept onvergelijkbaar met dat van de massahandel in andere landen. Naast de schappen met reguliere (Europese) Aldi-merken,  krijgt  de eerste winkel ook een toonbank  waar verse vis wordt verkocht.

Uitrol

Na de opening van de twee pilotstores is Aldi van plan om op korte termijn tien filialen in China te openen. Op de middellange termijn moeten dat er 50 tot 100 worden. Aldi is sinds 2017 actief op  de Chinese markt via een webwinkel op platform Tmall,  sindsdien deden geregeld geruchten de ronde over een fysieke toetreding op de Chinese markt.

Reageer op dit artikel