nieuws

Sainsbury’s fortuin kwijt na mislukte fusie

Buitenland 3410

Sainsbury’s fortuin kwijt na mislukte fusie

LONDEN – De mislukte deal met Asda heeft Sainsbury’s 46 miljoen pond gekost.

Dat werd deze week duidelijk bij de presentatie van de jaarcijfers van de Britse supermarktketen, zo meldt de BBC. De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) besloot eind april dat beide formules niet mochten fuseren, omdat het samengaan zou leiden tot hogere prijzen bij onder meer winkels en tankstations. Ook zou er volgens de waakhond minder keuze voor consumenten zijn als de twee supermarktketens samen verder zouden gaan.

Slechte Kerst

Sainsbury’s meldde tijdens de presentatie dat de autonome omzet in het vierde kwartaal was gedaald, met name in de kerstperiode. Ook verkondigde bestuursvoorzitter Mike Coupe dat de formule meer gaat investeren in winkels en technologie.

Streep onder het verleden

Coupe, die onderstreepte dat hij geen afscheid zal nemen als bestuursvoorzitter van de formule, meldde volgens Britse media dat hij alleen nog maar naar de toekomst wil kijken. ‘We zetten een streep onder het verleden. De CMA heeft de deal geblokkeerd, maar wij zijn wel klaar voor de snel veranderende wereld en we gaan door met investeren in ons bedrijf.’ Volgens Coupe gaat Sainsbury’s het komende jaar investeren in vierhonderd winkels en ook geld steken in online.

Reageer op dit artikel