nieuws

Lidl-topman Jasper Hojer per direct weg

Buitenland 13773

Lidl-topman Jasper Hojer per direct weg
Foto: Shutterstock

NECKARSULM – De hoogste baas van discountketen Lidl, Jesper Hojer, is per direct opgestapt. Hij was de afgelopen 2 jaar de topman bij de ook in Nederland snelgroeiende prijsvechter.

Dat heeft Lidl bekendgemaakt. Ignazio Paternò, nu nog verantwoordelijk voor inkoop, neemt tijdelijk de functie van Hojer waar tot er een opvolger is gevonden. Hij gaat voorlopig rapporteren aan Gerd Chrzanowski binnen moederconcern Schwarz Gruppe. Daarmee zijn beide takken van dit bedrijf op zoek naar een nieuwe baas. Drie weken geleden nam Patrick Kaudewitz om persoonlijke redenen afscheid bij Kaufland. De sterke man binnen de Schwarz Gruppe, Klaus Gehrig, zit daar nu zelf tijdelijk aan het roer.

Hojer zoekt andere toekomst

Jesper Hojer trad 2 jaar geleden aan als opvolger van Sven Seidel. Die zou onder meer zijn gestruikeld over een aangekondigd experiment om online bestelde boodschappen te laten afhalen in de winkels. Dit project, onder de naam Lidl Express, werd kort na het vertrek van Seidel afgeblazen. De redenen voor het vertrek van Hojer blijven nog wat duister. ‘De beslissing om mijn functie ter beschikking te stellen, was niet makkelijk voor mij. Maar voor mij is de tijd aangebroken om de toekomst zowel met mijn familie als professioneel nieuw in te richten’, zo laat hij weten in het persbericht.

Veel te doen over toekomst Schwarz Gruppe

Hojer was ooit de baas van Lidl in België. Sinds 2015 was hij verantwoordelijk voor de inkoop op concernniveau, toen hij de toppositie kreeg. Zijn tijdelijke opvolger, de 38-jarige Paternò, is de voormalige baas van Lidl in Italië. Hij is sinds 2015 werkzaam op het hoofdkantoor in Neckarsulm. Het zijn drukke tijden in het topmanagement van de Schwarz Gruppe. De afgelopen periode was er veel te doen over de toekomst op termijn voor het bedrijf.

Aanpassing van de structuur bij het moederbedrijf

Eigenaar Dieter Schwarz is inmiddels 79 jaar oud, terwijl zijn vertrouweling aan de top Klaus Gehrig ook al op leeftijd is. De 70-jarige vertrouweling van topman Dieter Schwarz blijft weliswaar alle touwtjes in handen houden binnen het moederbedrijf van Lidl en Kaufland, maar de onderneming maakte onlangs bekend de structuur dusdanig aan te passen dat het bedrijf ook zonder Gehrig kan doordraaien. De eerder genoemde Gerd Chzanowski werd daartoe benoemd tot plaatsvervanger van Gehrig. Chzanowksi krijgt ook een belangrijke rol in de operationele aansturing van de twee ketens van de Schwarz Gruppe.

Reageer op dit artikel