nieuws

Eerste Europese Amazon Go in Londen

Buitenland 982

Eerste Europese Amazon Go in Londen
Foto: Shutterstock

LONDEN – De eerste Amazon Go in Europa wordt zo goed als zeker geopend in Londen.

Amazon heeft in het centrum van de Britse hoofdstad grond gekocht op verschillende locaties. Dat melden makelaars tegen de titel The Grocer. Het gaat om plekken die betiteld worden als toplocaties (key locations), maar qua huurprijs niet behoren tot het duurste segment.

Serieuze aanval

Bronnen zeggen tegen The Grocer dat de stap van Amazon een serieuze aanval is op de bestaande retailers in het hart van Londen. Een van de locaties die wordt genoemd is Oxford Street. Volgens de bronnen aast Amazon ook op plekken in de graafschappen Surrey, Kent, Berkshire, Buckinghamshire, Hertfordshire, Essex en Middlesex.

Whole Foods in Londen

Amazon heeft ondertussen al invloed in Londen door zijn Whole Food-winkels. In de hoofdstad zijn zeven vestigingen van Whole Foods te vinden. Ook bezorgt Amazon via Amazon Fresh boodschappen bij klanten in Londen. De eerste kassaloze gemakswinkel van de online retailgigant werd geopend in de Amerikaanse stad Seattle. September vorig jaar meldden diverse media dat het bedrijf de komende jaren 3000 van deze winkels wil openen.

Reageer op dit artikel