nieuws

Amerika winkelt dronken voor $40 miljard

Buitenland 1528

Amerika winkelt dronken voor $40 miljard
Foto: Shutterstock

NEW YORK – Amerikanen hebben afgelopen jaar voor bijna $40 miljard aan aankopen gedaan terwijl ze dronken waren. Food is het populairste product om aan te schaffen terwijl mensen te veel gedronken hebben.

Dat blijkt uit de Druk Shopping Survey van de website Finder.com. Meer dan een kwart van de Amerikanen (26%) zegt weleens onder invloed aankopen te doen. Het is de derde keer dat de website het onderzoek uitvoert. Het aantal consumenten dat onder invloed koopt, is volgens het onderzoek dalende, maar de gemiddelde besteding neemt juist toe.

Meer mannen, meer geld

Gemiddeld geven Amerikanen per persoon 736 dollar uit aan dronken aankopen. Mannen doen vaker onder invloed aankopen dan vrouwen. Van de ondervraagden die toegeven weleens online te kopen is 56 procent man. Mannen geven ook gemiddeld ruim 350 dollar meer uit dan vrouwen. Vooral zogenoemde millennials spenderen veel geld terwijl ze dronken zijn, ruim duizend dollar per persoon. Bij babyboomers blijft het beperkt tot 466 dollar.

Food, kleding en sigaretten

Food is de meestgenoemde aankoop, ruim de helft van de dronken kopers zegt tenminste één fooditem te hebben gekocht. Het gaat daarbij om etenswaren, niet om meer drank. Dit wordt gevolgd door schoenen en kleding (43%) en sigaretten (30%).

Reageer op dit artikel