nieuws

Excuses Delhaize na kritiek op actie met plastic

Buitenland 973

Excuses Delhaize na kritiek op actie met plastic

BRUSSEL – Delhaize heeft zich de woede op de hals gehaald van een groot aantal Belgische consumenten.

De supermarktketen heeft momenteel een actie waarbij klanten kunnen sparen voor plastic blokjes waarmee ze een mini-supermarkt kunnen bouwen. De blokjes zitten echter in een plastic schaaltje dat weer is verpakt in een plastic zakje. Dat is tegen het zere been van verschillende consumenten.

Geen schandpaal

Zo is de oproep van Dimitri Verbelen om Delhaize tot de orde te roepen inmiddels meer dan drieduizend keer gedeeld op Facebook:


‘Geen schandpaal. Wel een bewustmaking door sociale druk van potentiële klanten’, zegt hij tegen de Belgische titel Het Laatste Nieuws. Vorige week lanceerde de Waalse komiek Alexandre Hérault een video waarin hij zijn verontwaardiging over de actie uitte. Ook die werd massaal gedeeld.

Een inschattingsfout

Delhaize heeft zich nu in zowel de Vlaamse als de Franstalige media verontschuldigd over de actie. De formule noemt het een inschattingsfout, maar staakt de actie niet. Een woordvoerder zegt wel dat de supermarktketen in de toekomst nauwkeuriger zal omspringen met plastic en verpakkingen.

Reageer op dit artikel