nieuws

Eerste Belgische Jumbo pal naast AH

Buitenland 12282

Eerste Belgische Jumbo pal naast AH

PELT – De eerste Belgische Jumbo-supermarkt in Pelt komt pal naast een Albert Heijn te staan.

De formule uit Veghel opent in november een vestiging aan De Koel (De Koel 16b). Ook Albert Heijn heeft een winkel in de Belgische plaats. Die is te vinden op het adres De Koel 8. Jumbo kiest zodoende met zijn eerste Belgische vestiging frontaal de aanval op Albert Heijn.


Albert Heijn sinds 2014

Bij de eerste Jumbo gaat het om nieuwbouw. De winkel van Albert Heijn in het Limburgse Overpelt werd eind 2014 geopend. Het was op dat moment winkel nummer 28 van de Nederlandse marktleider op Belgisch grondgebied en de vierde in de Belgische provincie Limburg. De Albert Heijn heeft een oppervlakte van 1.300 m2.

Meer dan 100 Jumbo-winkels

In december opent Jumbo nog eens twee vestigingen in België. Dat zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België, in een gesprek met de titel Gondola. Jumbo zal volgens Isaac zowel supermarkten, Foodmarkten als vestigingen van Jumbo City openen in België. Isaac zegt dat de formule in Vlaanderen ruimte ziet voor meer dan 100 Jumbo-winkels. Volgend jaar wil Jumbo twaalf tot vijftien nieuwe winkels openen.

Reageer op dit artikel