nieuws

AH start prijzenslag in België

Buitenland 3391

ANTWERPEN – Albert Heijn pakt bij onze Zuiderburen uit met een bonusfolder met ongekend prijsgeweld voor de Belgische markt.

AH start prijzenslag in België

De bonusfolder staat bol met 1+2 aanbiedingen. ‘AH pakt uit met ongezien prijsgeweld’, schrijft Retaildetail.be. ‘De scherpste acties ooit in Vlaanderen’, meldt AH zelf in chocoladeletters op de omslag. De aanbiedingen volgen nadat AH vorige week al in België met melk stuntte, een liter volle melk (houdbaar) voor €0,55.

Albert Heijn als prijsbreker

AH gaat met de aanbiedingen een stuk verder dan met de 1+1 aanbiedingen waarmee de Nederlandse marktleider het imago van prijsbreker verwierf sinds de komst naar Vlaanderen. De meeste concurrenten hebben die 1+1 acties inmiddels gevolgd, aldus Retaildetail.be. Daardoor zijn deze aanbiedingen inmiddels ook op de Belgische markt ingeburgerd. Dat is volgens Retaildetail.be mogelijk de reden dat AH nu nog een stap verder gaat.

Acties door hele assortiment

De 1+2 acties lopen door het hele assortiment. Het betreft producten zoals in vers, zoals broodjes en paprika’s, koffiekoeken, frites (diepvries), melkproducten, ontbijtrepen, wijnen, conserven en producten op het gebied van persoonlijke verzorging. Daarnaast bevat de folder ook nog 1+1 aanbiedingen en andere forse promoties.

AH stuntte met melk

Colruyt, met zijn laagste prijsgarantie die ook geldt voor aanbiedingen, is genoodzaakt ook deze prijsverlagingen te volgen. De keten doet dit volgens Retaildetail.be echter alleen bij de filialen in marktgebieden waar ook AH is gevestigd. Bovendien hoeft Colruyt nu volgens de nieuwsite slechts enkele prijzen aan te passen. Het merendeel van de AH-aanbiedingen zit niet in het Colruyt-assortiment. AH gooide vorige week in België al een knuppel in het hoenderhok met een prijsverlaging naar €0,55 voor een liter halfvolle melk. Die prijsverlaging zette kwaad bloed bij boerenorganisaties die vrezen dat de boeren het kind van de rekening worden.

 

Reageer op dit artikel