nieuws

30 tot 50 nieuwe AH’s in België

Buitenland 2742

30 tot 50 nieuwe AH’s in België
Ahold en Delhaize / ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

ZAANDAM – Ahold Delhaize gaat het merk Albert Heijn in België versneld uitrollen. Het concern verwacht 30 tot 50 nieuwe winkels de komende paar jaar in Vlaanderen.

Dat maakt het concern bekend. Bij de fusie werd gezegd dat er in 2019 een evaluatie zou komen. Nu blijkt dus dat AH versneld verder wordt uitgerold in Vlaanderen. Er zijn op dit moment 42 vestigingspunten. Met de expansie wordt dat aantal min of meer verdubbeld. Ahold Delhaize noemt de persoonlijke service, verrassend assortiment en de Nederlandse prijswaardepropositie als belangrijke wapens.

Delhaize 100 winkels erbij

Delhaize Le Lion gaat de expansie van AH in België coördineren. In die plannen is er ook ruimte voor een verdere uitrol van de Delhaizeformule met 100 winkels in de komende 3 tot 4 jaar. Dit kunnen ook buurtwinkels zijn onder de naam Proxy Delhaize. Ook zal Delhaize zijn onlinestrategie verstevigen. Net als in AH komen nog dit jaar in de Delhaizewinkels pick-uppoints van Bol.com.

Jumbo opent dit jaar

Het lijkt erop dat de Belgische markt een strijdperk gaat worden van Nederlandse formules. Ook Jumbo kondigde aan naar België te gaan en wil nog dit jaar de eerste winkels openen, eveneens in Vlaanderen. Jumbo-topman Ton van Veen zei daarover eerder tegen Distrifood: ‘Aan het eind van dit jaar willen we circa drie winkels openen. Dat zijn in alle gevallen nieuwe locaties. Op basis van de resultaten van die vestigingen gaan we verder in 2020.’

Reageer op dit artikel