nieuws

Violist wil supermarkt in kerk blokkeren

Buitenland 782

Violist wil supermarkt in kerk blokkeren
Foto: Wikipedia

GENT – Een Russische violist maakt elke dag muziek voor de Sint-Annakerk in Gent om te protesteren tegen de komst van een Delhaize-supermarkt in het kerkgebouw.

De blokkeerviolist, Mikhail Bezverkhni, wil met het maken van muziek de plannen van Delhaize tegenhouden om een supermarkt te openen in de kerk. Dat meldt Vrt.be. De Rus noemt het ‘respectloos tegenover de geschiedenis’ van de stad. ‘Bovendien is het slechte reclame voor ons land. Als mensen over de hele wereld, zelfs in Afrika, lezen dat deze kerk verkocht werd aan Delhaize… Ze zullen zeggen dat de Belgen cultuurbarbaren zijn’, aldus Bezverkhni. De wereldwijd gewaardeerde en prijswinnende muzikant (winnaar Koningin Elisabethwedstrijd 1976) ziet liever dat het gebouw gebruikt wordt voor concerten en tentoonstellingen.

Handtekeningen tegen komst Delhaize

Ook andere Gentenaren zijn ontevreden met de herbestemming van de Sint-Annakerk. Op Facebook zijn bijna 3000 handtekeningen verzameld tegen de komst van de supermarkt. Delhaize kreeg begin december 2018 het recht om de supermarkt in het kerkgebouw te openen. De gemeenteraad noemde het het beste plan voor de toekomst van de kerk.

Reageer op dit artikel