nieuws

‘Honderden Tesco-winkelmanagers op straat’

Buitenland 1947

‘Honderden Tesco-winkelmanagers op straat’
EPA

LONDEN – Britse supermarktketen Tesco gaat honderden banen schrappen om kosten te besparen. Vooral op winkelmanagement-niveau zullen ontslagen vallen.

Dat schrijft Britse nieuwssite Standard.co.uk. Het bericht wordt niet bevestigd door Tesco. Wel zegt een woordvoerder: ‘We zoeken altijd naar mogelijkheden om ons bedrijf simpeler en efficiënter te runnen. Als we aanpassingen doen in het bedrijf, zijn onze collega’s de eersten die het weten.’ Tesco wil de kosten met 1,5 miljard dollar verlagen in 2020.

‘Drastic Dave’

Topman Dave Lewis heeft al meer dan 10.000 banen geschrapt bij Tesco sinds 2014. Hij staat bekend als een man van draconische maatregelen. Ook bij het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern Unilever heeft ‘Drastic Dave’ keihard gesnoeid in banen.

‘Continue herstructurering van bedrijfsmodel supermarkt’

Ook concurrenten Asda, Morrisons en Sainsbury’s hebben hun bedrijfsmodel recentelijk aangepast en banen geschrapt, schrijft de Britse krant. Analist Clive Black van Shore Capital: ‘Dit is een onderdeel van een continue herstructurering van het bedrijfsmodel, dat zo’n vier à vijf jaar geleden is ingezet, en het zal doorgaan zo lang supermarkten hun kosten willen verlagen.’ Volgens Black kan een ontslag op managementniveau helpen bij het creëren van nieuwe banen op de winkelvloer en een betere klantbeleving.

Reageer op dit artikel