nieuws

Aldi test in Zwitserland gemaksconcept

Buitenland 729

Aldi test in Zwitserland gemaksconcept
Foto: Aldi Zwitserland

LAUSANNE – Discounter Aldi test in Zwitserland voor het eerst een gemakswinkel. De mini-Aldi is gevestigd op een drukbezocht station in de stad Lausanne.

Aldi in Zwitserland is onderdeel van Aldi Süd, de andere tak van de discountformule dan in Nederland actief is. De 240 vierkante meter grote stations-Aldi opende op 21 december de deuren en verkoopt een assortiment van zo’n duizend producten. De winkel richt zich op forenzen die snel wat kleine boodschappen willen doen. Het Duitse vakblad LebensmittelZeitung meldt dat dagelijks 135.000 consumenten langs het station in Lausanne reizen, waarvan er zo’n twintigduizend dagelijks langs de vestiging van Aldi lopen.

Zeven dagen per week geopend

De kleine Aldi-supermarkt voert een assortiment van duizend producten in alle assortimentsgroepen. Klanten kunnen in principe hun volledige boodschappen doen. Het wekelijks wisselende aanbod met acties in non-food is wel afwezig. In de winkel staan onder meer automaten waar klanten warme dranken kunnen kopen. Het afrekenen van boodschappen gebeurt niet bij traditionele kassa’s, maar bij een afrekenbalie. De vestiging is zeven dagen per week van 5.30 uur tot middernacht geopend.

Veel gemaksproducten, geen uniek assortiment

Bij de assortimentskeuze heeft Aldi Zwitserland gekozen voor producten met een hoge omloopsnelheid en artikelen die gericht zijn op gemak, zoals gekoelde dranken, verse salades, sushi en verse bakwaren. De keten heeft echter geen producten in het assortiment die ook niet bij reguliere Aldi-vestigingen in het Alpenland te koop zijn. Het prijspeil van de stations-Aldi ligt fors onder dat van andere gemaksketens in Zwitserland. Aldi meldt dat meer stationsvestigingen mogelijk zijn.

Reageer op dit artikel