nieuws

‘Tweede hoofdkantoor Amazon in twee steden’

Buitenland 565

‘Tweede hoofdkantoor Amazon in twee steden’
Foto: Shutterstock

SEATTLE – Internetreus Amazon wil zijn geplande tweede hoofdkantoor gelijk verdelen over twee steden. Op beide locaties, die nog niet zijn uitgekozen, moeten 25.000 medewerkers aan de slag gaan.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De reden achter de verrassende beslissing zou zijn dat met het opdelen van de tweede hoofdzetel op meer plekken naar talentvol personeel kan worden gevist. Ook zou het vinden van geschikte huisvesting makkelijker worden.

5 miljard dollar voor tweede hoofdkantoor

Amazon trekt meer dan 5 miljard dollar uit voor het optuigen van hoofdkantoor twee. Amazon zoekt een stad met meer dan een miljoen inwoners. Het huidige hoofdkwartier in Seattle werd in 2010 geopend. Er werken ongeveer 40.000 mensen.

Amazon brak door biljoen-dollar-grens

Twee maanden geleden was Amazon het tweede bedrijf ooit dat door de grens van een biljoen dollar (1000 miljard) aan beurswaarde brak. Amazon is aan een opmerkelijke opmars op de beurs bezig. In de afgelopen twaalf maanden werd het bedrijf meer dan het dubbele waard op de aandelenmarkt. Het bedrijf stelde marktaandeel jarenlang boven winst. De laatste jaren is de winst van de webwinkel, die ook clouddiensten en zijn persoonlijke assistent Alexa heeft, flink gestegen. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de winst voor het eerst boven de 2 miljard dollar.

Zie ook: Amazon Go wil 3000 kassalose supermarkten

Reageer op dit artikel