nieuws

Omzetdaling voor Marks & Spencer

Buitenland 589

Omzetdaling voor Marks & Spencer

LONDEN – De Britse retailer Marks & Spencer heeft een slechte periode achter de rug.

De identieke omzet in het afgelopen halfjaar daalde met 2,2 procent. De foodverkopen daalden met 2,9 procent. Dat meldt de BBC. Ook de verkoop van kleding viel tegen.

Weinig verbetering

Marks & Spencer zegt in een reactie op de cijfers dat de rest van het jaar ook ‘uitdagend’ zal zijn. ‘We verwachten weinig verbetering in de verkopen’, zegt een woordvoerder van de Britse retailer. M&S-baas Steve Rowe benadrukt tegen de BBC ook dat de verkoop van food niet voldoet aan de verwachtingen.

Sluiten winkels

De retailer is volgens de topman bezig met het verlagen van de prijzen van honderden foodproducten. Rowe zegt ook niet uit te sluiten dat er nog winkels worden gesloten, aangezien M&S verwacht dat in de toekomst een derde van de omzet wordt binnengehaald via online.

Zie ook: Forse winstdaling voor Marks & Spencer

Reageer op dit artikel