nieuws

Lidl doet grote overname in de VS

Buitenland 3951

Lidl doet grote overname in de VS

NEW YORK – Lidl heeft in de Verenigde Staten 27 winkels van de keten Best Market overgenomen. De supermarkten bevinden zich in New York en New Jersey.

Met de overname heeft Lidl in één klap een aanzienlijk aantal winkels in het dichtbevolkte Long Island, New York. 24 van de huidige 28 winkels van Best Market bevinden zich daar. De andere supermarkten van Best Market zijn gevestigd in andere wijken van New York (Astoria, Harlem), Holmdel (New Jersey) en Newington (Connecticut). Laatstgenoemde wordt niet overgenomen door Lidl.

Grote stap in noordoosten VS

Financiële details over de overname zijn niet naar buiten gebracht, melden Amerikaanse media. De deal komt naar verwachting binnen enkele maanden rond. Voor Lidl betekent de overname een enorme stap voorwaarts in het noordoosten van de Verenigde Staten, waar het momenteel alleen drie vestigingen heeft in de staat New Jersey. In totaal heeft Lidl nu 59 winkels, in de staten Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Maryland, Delaware en New Jersey. De eerste winkels van Best Market worden waarschijnlijk volgend jaar omgebouwd. Een planning kon Lidl nog niet geven.

Alle medewerkers over naar Lidl

‘Best Market heeft een hele positieve rol gespeeld in het gebied. We kijken er naar uit om met de medewerkers van Best Market dat succes uit te bouwen’, zegt Johannes Fieber, ceo Lidl USA in een reactie. ‘We kijken er naar uit om uit te breiden naar vele mooie buurten in Long Island en andere delen van New York. En zo meer klanten kennis te laten maken met onze eenvoudige en efficiënte benadering van boodschappen doen, wat hogere kwaliteit en veel voordeel inhoudt.’ Alle medewerkers van de overgenomen keten behouden hun baan, met een even hoog of beter salaris dan ze nu verdienen.

Eerder dit jaar publiceerde Foodmagazine een verhaal over de moeizame expansie van Lidl in de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel