nieuws

Jumbo tuigt inkoop België op

Buitenland 3803

VEGHEL/ANTWERPEN – Jumbo zoekt een senior inkoper/category manager voor de Belgische markt. Daarmee tuigt de formule de Belgische operatie verder op.

Jumbo tuigt inkoop België op
Belgische klanten stappen nu al over de grens om bij Jumbo in te slaanFoto: Bert Jansen

Dat blijkt uit een vacature die de formule heeft opengesteld. ‘Heb je zin om mee je schouders te zetten onder de expansie van Jumbo Supermarkten naar België?
Dan zijn wij naar jou op zoek!’, zo blijkt uit de advertentie. Jumbo noemt de omgeving Antwerpen als standplaats. De inkoper België rapporteert aan de commercieel directeur België en werkt nauw samen met de Nederlandse collega’s. ‘Zodat jullie samen tot inkoopsynergieën komen,’ aldus de tekst. De inkoper krijgt verantwoordelijkheid voor ‘het specifieke Belgische category- en inkoopbeleid’ van de productcategorieën, en is commercieel verantwoordelijk voor omzet, marge en leveranciersbudgetten.

Inkoop Jumbo komt in omgeving Antwerpen

Jumbo: ‘Je stelt het specifieke Belgische assortiment samen, maakt de schappresentatie en ontfermt je over de promotionele activiteiten. Je hebt intensief contact met leveranciers om de inkoopvoorwaarden af te stemmen en gaat altijd op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je volgt de ontwikkelingen in de foodretail op de voet. En je kent de Belgische markt en inkoopprijsontwikkelingen, het productaanbod van leveranciers en trends op het gebied van producten en nieuwe potentiële leveranciers.’ De formule spreekt van een ‘toffe job binnen het commerciële team van België dat gevestigd is in de regio Antwerpen.’

Oud-Lidl-directeur moet expansie vormgeven

Eerder al trok Jumbo Peter Isaac aan als directeur België. Isaac is afkomstig van Lidl België, waar hij de afgelopen 14 jaar onder meer werkzaam was als coo en lid van het management board.

Lees ook: Zes vragen over Jumbo’s plan België

 

 

Reageer op dit artikel