nieuws

Carrefour verliest, AH Lokeren mag open

Buitenland 1097

Carrefour verliest, AH Lokeren mag open

LOKEREN – Albert Heijn mag van de rechter een winkel in het Belgische Lokeren openen.

Carrefour had een zaak tegen de opening aangespannen, maar de ondernemingsrechtbank heeft nu geoordeeld dat de nieuwe AH er gewoon mag komen. Dat melden verschillende Belgische media. Volgens Carrefour maakt de Nederlandse marktleider zich schuldig aan concurrentievervalsing.

Nieuw filiaal in de buurt

Albert Heijn wil een vestiging openen op 200 meter van een plek waar het vroeger al een filiaal had. Die winkel moest verdwijnen na de fusie van Delhaize en Ahold, voorwaarde voor de fusie was het afstoten van dertien winkels aan concurrenten. In Lokeren nam Carrefour vorig jaar de winkel van Albert Heijn over. Nu opent Albert Heijn nog geen jaar een nieuw filiaal in de buurt van de Carrefour. Dat zint laatstgenoemde keten niet.

Mogelijk in hoger beroep

De ondernemingsrechtbank oordeelde donderdag, volgens de Belgische media, ‘volledig in het voordeel van Albert Heijn’. De winkel kan zodoende, zoals gepland, op 12 december de deuren openen. Of Carrefour nog in hoger beroep gaat, kan Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve nog niet bevestigen. ‘We hebben de definitieve teksten nog niet ontvangen.’

Zie ook: Carrefour sleept Ahold Delhaize voor de rechter

Reageer op dit artikel