nieuws

Tesco-baas pleit voor online taks

Buitenland 552

Tesco-baas pleit voor online taks
Foto: Shutterstock

LONDEN – Als het aan Tesco-ceo Dave Lewis ligt, komt er een speciale belasting voor online producten.

Op die manier kunnen retailers in de UK voor een faillissement worden behoed, aldus de topman van de Britse marktleider. Lewis doet die uitspraak in een interview met the Mail on Sunday.

Uitzonderlijke oproep

Hij stelt dat het niet belasten van online spelers niet meer van deze tijd is. De Britse Minister van Financiën Philip Hammond moet volgens hem een heffing van 2 procent invoeren op online verkochte goederen. Britse media noemen de oproep van Lewis uitzonderlijk en een van de meest dramatische oproepen van grote winkelketens ooit richting de Britse overheid.

Potentieel gevaarlijke mix

‘Drie jaar geleden had ik het over een potentieel gevaarlijke mix van druk in de retailindustrie en nu zien we dat in vervulling gaan’, aldus Lewis. ‘We zijn op een punt aanbeland waar bedrijven op de fles gaan. Heeft de overheid er wel eens over nagedacht wat er gebeurt als de retail afneemt in de straten en het aantal banen zichtbaar verdwijnen?’

Zie ook: Tesco benoemt Nederlander in de top

Reageer op dit artikel